Тази вечер ще излъчат коледния концерт на музикалната школа към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат

Класически произведения, народни, популярни мелодии и естрадни песни огласиха тези дни Ритуалната зала към местното читалище в Кубрат.

По повод усложнената епидемична обстановка коледния концерт на музикалната школа към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ се състоя без присъствието на публика. Концертът ще бъде излъчен тази вечер от 18.00 ч. в страницата на Община Кубрат в социалната мрежа „Фейсбук“.

YouTube

В концерта участваха ученици от класа по изучаване на музикални инструменти с преподавател г-жа Сийка Русева, както и възпитаниците от класа по пеене на вокалния педагог г-жа Гинка Денчева. Участие в концерта взеха и чудесните музиканти на оркестър „Славяни“.

Пред своите преподаватели 16 възпитаници, обучаващи се в Школата, изпълниха любими народни и класически произведения на пиано и китара. Певчески умения демонстрираха и по-опитните изпълнители на школата, които не веднъж са се изявявали и доказвали на местни и други сцени в региона и страната. Всички деца получиха аплодисментите на своите преподаватели, както и разбира се вкусни лакомства.

От културната институция посочиха, че поради влошаващите се метеорологични условия и задаващите се по-ниски температури, предстоящият концерт на 22-ри декември на читалищните музиканти, танцьори и самодейци няма да се проведе на открито. Концертът отново ще бъде излъчен в страницата на Общината, тъй като мероприятието отново ще се проведе без публика поради въведените противоепидемични ограничения.

КЛАСИЧЕСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, НАРОДНИ И ПОПУЛЯРНИ ПЕСНИ ЩЕ ЗВУЧАТ ТАЗИ ВЕЧЕР В СТРАНИЦАТА НА ОБЩИНА КУБРАТ Класически…

Posted by Община Кубрат on Thursday, December 16, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе