Излъчиха 19-то издание на благотворителния концерт на „Българската Коледа“

На 25 декември, събота, бе излъчен традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева. 

Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици подкрепиха с участието си благотворителната инициатива в помощ на децата в беда. Тази година 19-ото издание на „Българската Коледа“ е посветено на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

YouTube

„Подкрепата за „Българската Коледа“ е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще. С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза“, написа в личния си профил президентът на България.

Тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включиха обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров. Участие взеха и детска вокална група „Бон-Бон“, възпитаници на „Voice Academy“, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група „Нови гласове“ от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия.

От сцената послания отправиха известни журналисти, спортисти, медици, общественици. Деца, подкрепени от „Българската Коледа“, разказаха за своите усилия и мечти.

Концертът се реализира от екипа на „Дрийм Тийм Груп”. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще са актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева. Може да подкрепите каузата с изпращане на текстово съобщение на номер 1117. или онлайн дарение, посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе