Десетки посрещнаха новата година в центъра на Кубрат

Кубрат посрещна с вяра и надежда Новата 2022 година. Жители и гости на града се бяха събрали малко след 23.30 часа пред старата сграда на Община Кубрат, която е и символ на града. След приветствието на кмета Алкин Неби последва изпълнението и на химна на България, а на празничния площад „Възраждане“ малки и големи се хванаха и на новогодишното „Дунавско хоро“.
Освен красивата заря в центъра на града не бяха малко и фойерверките, озарили с пъстри багри нощното небе над лудогорския град. Новогодишното приветствие на кмета Алкин Неби и тази година бе излъчено минути преди полунощ във фейсбук страницата на Община Кубрат, както и в други социални платформи и медии. Тази година Общината поздрави всички свои жители и гости със специално изработен видеоклип на песента „Многая лета“ в изпълнението на оперния певец Борис Христов. По време на излъчването на вниманието на зрителите бяха показани и някой вече реализирани проекти на Община Кубрат за периода 2018-2021-ва година.

„Скъпи жители на община Кубрат! Започваме едно ново начало през настъпващата 2022 година. Вярвам, че бъдещето пред всички нас е светло и позитивно, въпреки че живеем в несигурни времена, защото и тази година предизвикателствата пред Община Кубрат не бяха никак малко. Зная, че общината ни е изправена пред множество трудности. Но обръщайки поглед назад към вече отминаващата година, виждам и съграденото“, казва в новогодишното си обръщение кметът Неби.

YouTube

„От самите нас зависи дали общината ни ще процъфтява. Тя да е по-чиста, по-зелена, по-красива и по-спокойна. Знам, че с разум и единство, какъвто е заветът на Хан Кубрат, ще преодолеем всички трудности“, посочва Алкин Неби.

„Цел, отговорност и дълг на общинската управа е да се справя с нередностите, за да живеят децата и внуците ни в една по-достойна среда. Благодаря за подкрепата, както и за конструктивната критика разбира се, без която със сигурност ще ни е по-трудно. По някога решенията не са никак леки, но Ви уверявам, че те са за благото на обществото, защото хората заслужават по-добро и светло бъдеще!“, подчертава още градоначалникът на Кубрат.

„Народът ни винаги е посрещал Нова година с надежда за по-добър живот, за късмет и справедливост, за плодородие и здраве. Нека в светлата празнична новогодишна нощ отворим душите си за повече доброта, човешка топлина и обич.

По повод настъпването на Новата година пожелавам на вас и вашите семейства най-вече здраве, щастие и дълголетие! Приемете най-искрените ми пожелания за ползотворни дела, за топлота и доброта! Честита Нова 2022 година!“, каза в своето обръщение кметът на община Кубрат Алкин Неби.

За съжаление, човекът, Димитър Димитров, който поддържаше механизма и на часовниковата кула в Кубрат, изгуби битката с коварната пандемия. Поклон пред светлата му памет!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе