Спипаха четирима българи с фалшиви PCR тестове на границата с Румъния

Гранични служители на ГКПП Гюргево откриха четирима български граждани, представили фалшиво отрицателни тестове за коронавирус.

През вчерашния ден, около 13.30 часа, на ГКПП Гюргево Рутиер, четирима мъже на възраст между 38 и 41 години, всички с българско гражданство, които са били на път за страната, се явиха за контролни PCR тестове с отрицателни резултати за откриване на инфекция с вируса на SARS-VOC-2. Чужденците възнамерявали да пътуват до Румъния.

YouTube

Тъй като има съмнения относно автентичността на представените изследвания, по искане на представителите на дирекция „Обществено здраве” в Гюргево, граничните полицаи извършват допълнителни проверки, като установяват, че представените от тях документи не са издадени от посочените клиники.

Гранична полиция в Гюргево не допусна четиримата български граждани да влязат в страната, тъй като не отговарят на законовите условия за пътуване. По случая срещу тях се провеждат разследвания за извършване на престъпления за използване на фалшификация и фалшификация на лично подписани документи .

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе