3 грешки при носенето на клин, които да избягваме

Клинът отдавна не е само за йога, фитнес или за излежаване на дивана вкъщи. С подходящия модел и цвят може да превърнете обикновения клин в необикновен, дори основен елемент на вашата визия. Достатъчно е да спазвате няколко основни правила. Ето какви са те.

Клиновете навлязоха в ежедневието преди години и останаха там, защото мястото им не е под дрехите. Предимството е, че са меки, удобни и непретенциозни. Първо клиновете служеха като неутрално долнище, с което да подчертаем ефектна блуза, рокля или обувки. Днес обаче изобилието от цветове, щампи и кройки ги превръща в акцент сам по себе си, а разнообразието от материи – в правилен избор и през лятото, и през зимата. Клинове се носят с тесни потници, дълги ризи, широки пуловери, с жителки, суитшърти и преходни якета.

YouTube

Това че са универсални, далеч не означава, че клиновете могат да се носят с всичко и навсякъде. Има няколко чести грешки, които е добре да избягваме, ако искаме безупречна визия с най-простичката и практична дреха на света – любимият ни клин. Ако пък ви трябва нов, посетете Bolf.bg и открийте разнообразни предложения.

Спортните клинове са за спорт

Много дами имат по един или два спортни клина за фитнеса или домашни тренировки. Тези модели са еластични и комфортни, но това не означава, че може да ги ползвате в офиса. Дори с неутрални цветове и без детайли, тези модели обикновено са изработени от специфични материи, като полиамид и полиестер. Това означава, че е възможно да започнат да ви стягат, ако стоите продължително време в седнало положение, например на работния стол.

Ето защо по-добрият вариант е да изберете клин от памучно трико с подходяща за сезона дебелина. Тази материя е много по-мека и пасва на извивките ви, без да причинява дискомфорт. Другото предимство на памучните клинове е, че обикновено ластиците им не са толкова широки, колкото на спортните модели, така че няма да изпъкват под дрехите. Класическите памучни клинове имат права кройка, но напоследък страничните ръбове и рипсените краища на крачолите им придават разчупена визия.

Високата талия е за предпочитане

Клиновете с висока талия са любими на активните жени, защото подчертават талията, прибират корема и бедрата, а и са в крак с тенденциите. Комбинирани с къси топове, жилетки и якета, тези модели осигуряват перфектен резултат. Няма значение дали ги носите с маратонки, кецове, ботуши или боти. Разбира се, най-добре е да ги съчетаете с широка туника през лятото или свободен пуловер през по-студените дни.

Да, комбинациите са безброй, но правилото е да не носите клин под пола или рокля, тоест като чорапогащник. Това просто ще развали външния ви вид и ще изглеждате претрупано, дори неглиже. Клинът се свързва преди всичко със семпла визия, затова се придържайте към нея.

Друга грешка е, че ластикът на клиновете често пъти се забелязва под прекалено тясна горна дреха. Не носете клинове с ниска талия, защото това може да накара определени части от тялото да изпъкнат повече.

Прекалено много или прекалено малко цветове

По отношение на цветовете, актуалните трендове при дамските клинове изоставят едноцветните модели. Навлизането на ярки карета, райета, животински и други пъстри принтове правят клиновете още по-интригуващи и ефектни. Цветният клин определено привлича погледите, но изисква внимание – препоръчително е да го носите с едноцветна блуза или поне в основния му нюанс и бели маратонки, за да не бъде визията ви прекалено шарена.

Винаги се старайте да избягвате крещящите комбинации. Прекалено големите фигури на щампите увеличават обема на тялото и то изглежда по-едро. Едноцветните комбинации също не са кой знае каква алтернатива. Те са скучни и стават за домашно носене, но не и за излизане навън. Ето защо винаги мислете за баланса – шарен клин с неутрално горнище или обратното.

Вече знаете какво да не правите, когато обличате любимия си клин. Толкова е просто.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе