Конкурс за рецитал „По стъпките на Апостола“

По повод 149 години от гибелта на Апостола на свободата и Патронния празник на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – град Исперих, Община Исперих, съвместно с колектива на Профилирана гимназия „Васил Левски“, за четвърта поредна година организира общински конкурс за рецитация на стихотворение, посветено на Васил Левски.

Тази година темата на рецитала е „По стъпките на Апостола“.

YouTube

Целта на конкурса е да даде възможност на децата, учениците и жителите на общината да изявят своите творчески заложби, рецитаторски умения, артистичност и емоционалност. Да ги мотивира да научат повече и да съпреживяват живота, делото и мисията на Апостола на българската свобода. Да популяризира българската литература и да пробуди национално самочувствие.

В конкурса могат да участват деца и ученици, записани в детските градини и в училищата на територията на община Исперих. Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи:

1. Първа възрастова група – III-IV подготвителни групи на детските градини;
2. Втора възрастова група – I-IV клас;
3. Трета възрастова група – V-VII клас;
4. Четвърта възрастова група – VIII-XII клас.

ИЗИСКВАНИЯ
1. Конкурсът ще се проведе онлайн. Всеки участник следва да направи (с телефон или с видеокамера) видеозапис на своето изпълнение.
2. Изпълненията трябва да отговарят на темата на конкурса.
3. Времетраенето на изпълненията да бъде с продължителност до 5 минути.
4. Критерии за оценка: добра дикция, художественост на изпълнението, артистичност, оригиналност, емоционалност, естетическо въздействие, атрактивност при изпълнението, качествена техническа обезпеченост на изпълнението.

Краен срок за изпращане на видеозаписите: 11.02.2022 година.

Резултатите ще бъдат обявени до 18.02.2022 година на:

  • сайта на Община Исперих
  • официалните фейсбук страници на Община Исперих и на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих: Общинска администрация – Исперих и Профилирана гимназия „Васил Левски“ гр. Исперих.

АДРЕС ЗА ИЗПРАЩАНЕ
Видеозаписите изпращайте на следния имейл адрес: [email protected]
Всеки имейл следва да съдържа следната информация: трите имена на участника, населено място, детска градина и група/училище и клас, телефон за връзка, заглавие и автор на творбата, име и фамилия на ръководителя за участниците от I – IV възрастова група.

Конкурсът е индивидуален. Всеки участник може да участва с една творба. Участникът следва да избере творба, с която не е участвал в предишно издание на конкурса. Организаторите си запазват правото да филмират получените записи за популяризиране на конкурса, без да заплащат права и обезщетения за това.

Най-добрите изпълнения ще бъдат споделени на официалните фейсбук страници на Община Исперих (Общинска администрация – Исперих) и на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих (Профилирана гимназия „Васил Левски“ гр. Исперих), до 19 февруари тази година.

Във всяка възрастова категория ще бъдат отличени и наградени трите най-добри изпълнения. Всички участници ще получат грамота за участие.

Творбите ще бъдат оценявани от независимо тричленно жури, в състав:

Председател:
Румяна Неделчева – филолог, дългогодишен преподавател по български език и литература, ръководител на клуб „Художествено слово“ към НЧ „Съзнание 1891“ – гр. Исперих;

Членове:
2. Росица Кръстева – дългогодишен самодеец театрал към НЧ „Съзнание 1891“ – гр. Исперих;
3. Аница Костова – гл. експерт „Образование и младежки дейности“ в Община Исперих.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Дияна Петрова, тел. за контакт: 0878 684 467;
Аница Костова, тел. за контакт: 0876 02 61 62.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе