Окръжен съд – Разград наказа млад мъж за извършени от него три престъпления

Окръжен съд-Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Разград, адвоката и 28-годишния обвиняем Лазар Л., с което последният се призна за виновен, че е извършил три престъпления:

  • на 30.06.2021 г. в землището на разградското село Гецово е управлявал лек автомобил „Пежо 206“ след употреба на наркотично вещество амфетамин;
  • на 30.06.2021 г. в землището на същото село противозаконно пречил на органи на властта – служители на ОД на МВР Разград да изпълнят задълженията си;
  • за времето от неустановена дата на пролетта на 2021 г. до 12.09.2021 г. в гр. Варна, в гр. Разград и в землището на с. Гецово, в съучастие с още две лица – Кристияна К и Пламен К., без надлежно разрешително, придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества и техни аналози – амфетамин с тегло 49,81 гр. на стойност 1494,30 лв. и марихуана с тегло 9,4793 гр. на стойност 56,88 лв.

Подсъдимият заяви, че е съгласен с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение и го е подписал доброволно, като не желае делото да се разглежда по общия ред.

YouTube

Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършените престъпления Лазар Л. прие да му бъде наложено едно общо наказание в размер на най-тежкото, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 11 месеца, което да бъде отложено с четири години изпитателен срок. Той е лишен да управлява моторно превозно средство за срок от 7 месеца.

Подсъдимият следва да плати и направените по делото разноски, а възпитателната работа с него е възложена на ОД на МВР – Разград.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе