Актуална зимна пътна обстановка за 21 януари 2022

Снимка: АПИ

Над 310 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и съоръженията, където има предпоставки за хлъзгавост и заледяване. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.

23 комбинирани снегорини работят на АМ „Тракия“ в участъка от София до тунел „Траянови врата“. Първата обработка на настилката е направена в 4 ч. В 6:30 ч. на терен е била цялата налична техника, която се изисква по плана за зимното почистване на автомагистралния участък – 23 комбинирани снегорина, 2 патрулни и 3 товарачни машини. В този участък сутринта е имало интензивен снеговалеж. Машините не са спирали работи, не е налагано и ограничение в движението на превозните средства. В момента магистралата е почистена до асфалт.

YouTube

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе