С консенсус завършиха консултациите за сформиране на съставите на секционните комисии за частичните избори в Ясеновец

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев откри и ръководи консултациите между седемте парламентарно представени в 47-мото Народно събрание политически сили за сформиране на съставите на секционните комисии за частичните избори за кмет на село Ясеновец. Вотът е насрочен за 27 февруари 2022 г., за него са образувани 3 избирателни секции.

На заседанието бе постигнат консенсус за съставите на комисиите.

YouTube

Със свое решение от 21 януари Общинска избирателна комисия е определила броя на членовете на трите комисии – по 7, определила е и броя на местата в тях за всяка от политическите сили. Коалиция „Продължаваме промяната“ има 3 членове, от които 3 ръководни; Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 3 членове, от които 2 ръководни; ДПС – 3 членове, от които 1 ръководен; Коалиция „БСП за България“ – 3 членове, от които 1 ръководен; Партия „Има такъв народ“ – 3 членове, от които 1 ръководен; Коалиция „Демократична България – обединение“ – 3 членове, от които 1 ръководен; партия „Възраждане“ – 3 членове. Участниците в консултациите приеха предложението на Кмета по един председател да имат първите три политически сили – „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС и ДПС; заместник-председатели – „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС и ИТН; секретари – „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България-обединение“. Постовете бяха разпределени и по конкретните секции.

Обсъдено и прието бе и разпределение за съставите на две подвижни секции, които по закон може да се сформират – по чл. 90 от Избирателния кодекс(за хора с увреждания) и по чл. 28, ал. 2-5 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение(хора под карантина заради COVID-19). Тези комисии ще са петчленни, председателите ще са от ГЕРБ-СДС и БСП, заместник-председателите – от „Продължаваме промяната“ и ИТН, секретарите – от „Продължаваме промяната“ и ДПС, по един редови член ще имат: „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе