Бизнесмен от Мъдрево ремонтира ловна хижа

Изцяло ремонтирана и обновена ловна хижа край старата кариера в село Тертер откриха днес ловците от кубратските села Мъдрево и Тертер. Основната заслуга за обновяването на хижата е на местния бизнесмен и предприемач от село Мъдрево Али Кьосев, който от сърце осигури финансирането за ремонта.

Постройката е получила основен ремонт на покрива, като са обновени вътрешните и сервизни помещения. Направена е нова подова настилка и са подменени старите врати и прозорци. В хижата вече се изгражда нова кухня и санитарен възел. Към усилията на предприемача от селото на шампионите са се присъединили и местните ловци, които с каквото можели – помогнали. А какво по-хубаво събитие от това, да се видят на сладка раздумка и почерпка опитните ловци от Лудогорието, във вече обновен и уютен ловен кът.

YouTube

Събитието беше уважено лично от общинския кмет Алкин Неби, председателят на местния парламент в Кубрат Хюсеин Юмеров, председателят на Ловно-рибарско дружество „Сокол“ – гр. Кубрат Атанас Попов, кметовете на Мъдрево и Киченица – Салим Мустафа и Юзджан Рамаданов, ловният надзирател и специалист Даниел Великов, като и Георги Терзиев – член на управителния съвет. Сред гостите бяха дошли и приятели от Разград и Асеновград.

Още в началото кметът Неби поздрави домакините, като им пожела най-вече здраве и разбира се наслука във всичките им начинания и дела. От своя страна и в знак на приятелски жест председателят на ловното дружество в Кубрат Атанас Попов връчи на домакините копие на картината „Отдих след лов“ на руския художник Василий Перов. По повод откриването на обновената хижа бе осигурено и агне от ловеца Гьонюл Даил от с. Бреница, който лично го завъртя за вкусно чеверме. Вкусна телешка курбан чорба бе осигурена и от кмета на Мъдрево Салим Мустафа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе