Дарение за болницата в Кубрат

Многопрофилната болница в град Кубрат получи дарение на медикаменти от фирма „VIVA FARMA SOLUTIONS“ с представител г-ца Мариела Шеева.

Дарението е осигурено със съдействието на д-р Румен Русанов – завеждащ вътрешно отделение към болницата в лудогорския град. Дарението на медикамента „Фиброзим“ (Fibrozyme) получи лично управителят на болницата д-р Леман Балканджиева, която благодари за направения жест и сподели, че този този медикамент ще послужи за лечението на болните от COVID-19 пациенти.

YouTube

Испанското лекарство допринася за нормалното функциониране на ставите, мускулите и сухожилията, подпомага нормалното протичане на процесите на регенерация в меките тъкани, мускули, сухожилия и кръвоносни съдове.

„Фиброзим“ подпомага нормалното функциониране на кръвоносната система като оказва благоприятно влияние на горните и долни дихателни пътища, съдействайки за нормалните регенеративни процеси в тялото след физическо натоварване. Продукта оказва и благоприятен ефект когато се прилага на пациенти с COVID.

Към днешна дата в болницата се лекуват около 10 ковид пациенти, като паралелно с това работи и вътрешното отделение, отделено от сектора.

В болницата вече функционират вътрешно отделение, хирургия, лаборатория, микролаборатория и рентгена за образна диагностика.

В лечебното заведение се правят бързи и PCR тестове като се извършват и имунизации на пациенти с всички видове ваксини COVID. Към днешна дата се извършват и дейности по окомплектоване на детското отделение, неврологията и АГ отделението.

От болницата в Кубрат призоваха хората да се ваксинират като за всеки желаещ са осигурени всички видове одобрени ваксини срещу заразните щамове на COVID.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе