Лудогорец завърши лагера в Турция с победа (ВИДЕО)

Лудогорец завърши с победа лагера си в Турция – 1:0 над носителя на КНК за 1981 г. Динамо Тбилиси. Грузинският гранд започна по-силно и можеше да поведе на три пъти до 15-ата минута. Първо Анзор Меквабишвили се откъсна сам срещу Серджо Падт. Капитанът на грузинците прехвърли нидерландския страж, но в току преди топката да влезе в мрежата Оливие Вердон изби в корнер. В 5-ата минута Биленки шутира силно с десния крак от разстояние, но топката се отби в левия страничен стълб на вратата, пазена от Падт. След това Майсурадзе видя Биленки, който с едно докосване изведе Барнс Осей, чийто удар профуча опасно близо до вратата на Пад.

YouTube

След това играчите на Лудогорец взеха инициативата. В 26-ата минута Спас Делев проби отдясно и качи топката на главата на Ихинио Марин, чийто удар мина на сантиметри от вратата. Веднага след това Бърнард Текпетей пробва своя мерник с изстрел от около 25 метра, но както чести си случва при ганаеца – той бе неточен.

В края на първото полувреме нова и поредна контузия получи испанският нападател Ихинио Марин. Той вече пропусна един мач и няколко тренировки от лагера заради травма. Вместо него на терена се появи Жуниор Брандао.

Втората част започна с положение за Лудогорец. Бърнард Текпетей поде добре контраатака, която завърши с пас към Жуниор Брандао. Бразилецът би от движение, но вратарят на грузинците се справи блестящо. В 52-ата минута гредата отново спаси „орлите“. Този път след удар на Камара. В ответното нападение добра  възможност се откри пред Алекс Сантана, но бразилецът стреля право във вратаря.

Лудогорец поведе в 68-ата минута. Тогава брутална грешка в защита направи Беньо, топката попадна на крака на Стефан Баджи, който веднага стреля и с помощта на гредата отбеляза първия си гол за „орлите“, пък макар и в контрола.

Малко преди края на редовното време Динамо Тбилиси реализира изравнителен гол, който бе отменен заради засада. В 84-ата минута Меквабишвили можеше да изравни, като стреля от свободен удар, но топката премина на сантиметри край вратата на Серджо Падт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе