Актуална пътна обстановка на 8 февруари

Снимка: АПИ

176 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян и през планинските проходи, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Над 30 сантиметра е падналият сняг от снощи досега. От бурния вятър се увеличават снегонавяванията. Необходимо е шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Поради силен снеговалеж, вятър и навявания е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“. За снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“ и „Рожен“, както и по път III-866 Девин – Михалково в област Смолян.

YouTube

Екипите на пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе