Учениците в област Разград остават в клас през следващата седмица

Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град и областите Стара Загора и Хасково от понеделник, 14 февруари. Всички остават в клас през следващата седмица и в областите Разград и Силистра. В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от I до IV клас.

Поради влошената епидемична обстановка, частично обучение от разстояние се въвежда в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица обучаваха всички в училище.

YouTube

Облекчава се режимът в област Бургас. През тази седмица там всички ученици от V до XII клас са онлайн. От 14 февруари остават вкъщи VII, X, XI и XII клас. В останалите области през следващата седмица се прави ротация – връщат се в клас випуските, които учиха от дистанция от 7 февруари до днес, а учениците от V до XII клас, които сега са в училище, ще имат онлайн занятия.

Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на училище притежателите на „зелен сертификат“ – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на РЗИ по места. МОН издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти. Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Данните за учебния процес през следващата седмица по области може да видите ТУК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе