Първолаци от Кубрат с изложба, посветена на Левски

Краснопис, посветен на Апостола на свободата, представиха учениците от 1-ви „а“ клас при СУ „Христо Ботев“ в град Кубрат, съобщават от Общинската информационна служба.

Първокласниците от най-голямото училище в общината, с помощта на своето приятелче – букварчето, успешно вече изучават буквите. Децата даже умело пишат и под диктовка, като чрез нея техните любими преподаватели насърчават тяхното старание и прилежност.

YouTube

Във връзка с предстоящото честване на годишнината от гибелта на Васил Левски преподавателите на най-малките ученици, Нуршен Халилова и Зоя Калинова, разказаха за живота и делото на националния ни герой.

„Вдъхновихме децата да пишат чрез краснопис кратки текстове за Апостола, негови цитати, както и стихотворението на Цветан Ангелов – „Левски“. Рисувахме портретите на Апостола, правихме картички и решавахме кръстословици“, разказа преподавателката Зоя Калинова.

Интересна облачна технология дала възможност на малчуганите да станат и откриватели на думи, да търсят, оцветяват и записват думите, характеризиращи най-точно обичния син на България.
Учители и деца изготвиха и табло с акростих, посветен на Левски, като изложбата с творчеството на децата е разположена във фоайето на Община Кубрат, а там посетителите на институцията ще могат да оценят старанието на първолачетата.

Инициаторите благодариха за съдействието на Община Кубрат в лицето на завеждащият отдел „Просвета и Култура“ Здравко Вутов, както и на родителката Фатме Атанасова.

„В тези трудни времена на пандемия и изолация този емоционален заряд е важен, както за учениците, така и за учителите“, споделиха в заключение преподавателите на децата. Малко след откриването на изложбата учители и ученици се снимаха пред сградата на местната управа, пред паното „Завет на хан Кубрат“, пред цветния надпис с името на града, както и пред красивия паметник на Апостола в лудогорския град.

От пресцентъра на Общината информира още, че на 18-ти февруари /петък/ от 12.00 ч. пред паметника на Васил Левски в града ще се състои тържествена церемония-поклонение по повод 149 години от гибелта на Апостола на свободата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе