Изгоря кораб с 4000 коли от Германия (ВИДЕО)

Volkswagen AG е една от най-тежко ударените компании от кризата с чиповете. Доставките на някои масови модели се бавят дори година, а на фона на дефицита на коли производителят трябва да се справи и със загубата на цял кораб с почти 4000 коли на път за Северна Америка.

Felicity Ace е отпътувал от германия, но по все още неизвестни причини се е запалил в Атлантическия океан в португалската акватория. Всички 22 души от екипажа са спасени.

YouTube

Volkswagen е потвърдил, че освен коли от бранда Volkswagen, на борда на 200-метровия кораб е имало модели на Porsche, Audi и 189 автомобила Bentley. Така се опровергава информацията в някои сайтове за изгорели коли Bugatti. На кораба е имало и няколко 911 GT2 RS за бразилски клиенти, както и поне 21 коли Lamborghini. Също така в списъка е Boxster 718 Spyder с 4,5-литров мотор, поръчан през август 2021 г.

Все пак говорител на компанията, която бе силно ударена в САЩ от скандала Дизелгейт преди години заради използване на нелегален софтуер за манипулация на вредните емисии, обяви, че е рано да се каже колко от тези 4000 коли са изгорели. Което означава, че някои от тях все пак може да са спасени, макар и с лек мирис на изгоряло.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе