Анте Шимунджа: Надявам се срещу Славия да има много фенове (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди първия си  мач начело на „орлите“ в Разград. Утре от 17:30 часа шампионите посрещат Славия на „Хюверфарма Арена“. Това е официален дебют на словенския специалист в домакински мач на „Хювефарма Арена“.

„За първия мач очаквам всички футболисти да дадат максимални усилия. Отнасяме се с уважение към всеки един отбор, но очакваме да вземем три точки“, каза той преди сблъсъка в Разград.
„Да, имаме проблеми с контузени. Доминик Янков снощи беше с температура. Имаме и някои малки контузии. Днес ще има повече информация, но всички, които са здрави, са готови за мача“, коментира той въпроса с отсъстващите.

YouTube

„Славия опитва да забавя играта, но очаквам да играят добре. Имат много добри крила и с добри изпълнители. Ние трябва да мислим върху нашата игра, да наложим нашия стил с нашите качества. Знаете какъв тим има Славия, те са добри и ние ще вземем мерки“.

Словенецът коментира и ситуацията в Украйна, като изрази подкрепа към защитника на „орлите“ Игор Пластун: „Ситуацията с Украйна е много лоша за цяла Европа, за цял свят. Не може да пренебрегваме това, което се случва. Игор Пластун е чудесен играч и супер човек. Даваме му цялата подкрепа, от която той се нуждае, но сега е фокусиран върху футбола. Всички се молим за него и неговото семейство, както и хората в Украйна. Искаме и ще опитаме да помагаме, но Игор е изключителен професионалист и сега не е много голям пред него“.

„Аз играх тук последния път с друг отбор. Този стадион е нещо специално и е изключително футболен стадион. Феновете са близо до нас и се надявам в събота да има много фенове от Разград на мача. С нашето представяне се надяваме, че ще ги задържим на стадиона. Има някакво вълнение, защото преди всеки мач искам да усещам позитивната енергия от това какво футболът може да ти носи. У дома винаги е добре и се надявам, че всичко ще бъде изпълнено, както искаме“, каза той за последния си мач на „Хювефарма Арена“, когато беше треньор на Мура.

Треньорът на „орлите“ заяви, че новото попълнение Матиас Тисера ще може да направи дебют за тима: „Получихме всички документи покрай Матиас Тисера. Утре ще бъде на пейката и зависи как се развие мача, но може и да влезе в игра. До две-три седмици ще го подготвим да бъде в оптимално физическо ниво. На практика е с две седмици назад от нашата подготовка и заради това му е нужно малко повече време“.

„Тук съм от много кратък период, но имам виждам, че има много таланти във вашата страна. Можем да мислим в двете страни по темата с картотекирането на футболисти извън страни членки на Европейския съюз. Това е добре, тъй като ще има повече качество и така българските играчи ще се подобряват, след като идват класни чужденци. Всеки клуб трябва да реши как иска да реагира на това правило“, завърши Анте Шимунджа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе