Шофьор загина след сблъсък с училищен автобус

Снимка: Shumenonline.bg

Продължава огледът на произшествието край Смядово, при което загина водач на лек автомобил Рено с шуменска регистрация, съобщават от полицията в Шумен.

Сигнал за инцидента е приет малко след 07:30 часа тази сутрин. Съобщено е, че на пътя Шумен- Бургас, до тир паркинг край Смядово са се ударили лек автомобил Рено и автобус, който превозва ученици. Пострадали ученици, които са пътували в автобуса няма. Към мястото на инцидента веднага са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ.

YouTube

Снимка: Shumenonline.bg

Изяснено било, че 56-годишен мъж от Шумен, който бил зад волана на лек автомобил Рено с шуменска регистрация  и се движил в посока към Шумен загубил контрол над автомобила. Напуснал пътното платно, ударил се в съоръжение в лявата страна, вдясно в мантинела, а след това в автобуса. Водачът на лекия автомобил е загинал на място. 

Създадена е организация за незабавно извозване на децата. Водачът на автобуса, мъж на 58 години е правоспособен, тестван е за алкохол. Пробата му е отрицателна. Движението и към момента се регулира от екипи на пътна полиция. Молим водачите да шофират с повишено внимание. Пътната настилка е мокра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе