Община Кубрат се включва в кампанията за помощ на Украйна

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обяви кампания за набиране на материални дарения.

Най-неотложни са нуждите от:

YouTube

  • нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
  • спално бельо;
  • топли завивки;
  • хигиенни материали.

В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват изискванията на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.

БЧК се обръща към български граждани и фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и генератори.

Даренията от община Кубрат ще бъдат приемани в спомагателната база на „Дневен център за възрастни с увреждания на ул. „Страцин“ № 2

Отговорно лице за кампанията от Община Кубрат е председателят на общинския съвет на Българския червен кръст за община Кубрат – Танжу Фетта, тел. 087 912 71 66.

БЧК откри и банкова сметка за набиране на финансова помощ за пострадалите от конфликта в Украйна.
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За пострадалите от конфликта в Украйна)

Банковата сметка е публикувана и на сайта на БЧК, а по-късно ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе