Продължава предоставянето на топъл обяд с евросредства в Лудогорието

Социалната услуга за осигуряване на топъл обяд, който включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, се осъществява от началото на изтеклата 2021 година по процедура BG05FMOP001-5.001 „3.1 – Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19”, финансирана от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане.

В област Разград потребители на тази услуга са над 970 граждани в затруднено положение, и:

YouTube

• с ниски доходи под линията на бедност – в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, или които поради възрастта си или наличие на увреждане са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

• поставени под карантина ­– с доходи под линията на бедност и липса на близки, които да им окажат подкрепа;

• обект на социално подпомагане ­– за които е установена нужда от допълнителна подкрепа в условията на извънредна епидемична обстановка, в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

В пет от общините на областта: Разград, Исперих, Лозница, Самуил и Цар Калоян са подписани анекси към договорите за продължаване на социалната услуга. С тях периода на нейното предоставяне е удължен до 30 юни 2022 г.

Общата стойност на проектите по процедурата в региона е 1 077 690 лева, а реално изплатените средства до момента достигат 636 775 лева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе