За поредна година кубратчани прескачаха огнена клада за здраве и късмет

Традициите на Сирни Заговезни спазиха за поредна година жителите на Кубрат. Хората си поискаха прошка, малки и големи прескачаха накладения огън за здраве, след което се подсладиха и с вкусна халва.

За доброто настроение на всички се погрижи оркестър „Славяни“, а песни изпълниха, под ръководството на Гинка Денчева, певците Алекс Евгениев, Даная Драганова, Илкнур Бейнур, Йорданка Георгиева и Венислава Георгиева.

YouTube

Събитието бе уважено от кметът на Община Кубрат Алкин Неби, завеждащият отдел „Просвета и Култура“ към местната администрация Здравко Вутов, общински съветници и местни общественици, граждани. По-рано днес бе разпространен и поздравителен адрес от името на кубратския градоначалник, в който се казва:

„Скъпи жители на община Кубрат! Поздравявам всички празнуващи с празника Сирни Заговезни! Огънят е един от символите на празника. С неговата пречистваща сила, народът ни бележи края на зимата и приветства възраждането на природата. Нека си поискаме прошка, а и да простим, за да продължим напред с олекнали и чисти сърца. Нека всеки от нас да открие същността на днешния ден, да обичаме близките си! Честит празник!“, казва в обръщението си кметът Неби.

Събитието бе организирано от Община Кубрат и читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в лудогорския град.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе