СК по стрелба „Дръзки“ организира благотворително състезание за третокласник с тежка диагноза

На 19.03.2022 г. Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ с председател д – р Методи Ботровлиев, организира благотворително състезание по правилата на International Practical Shooting Confederation (IPSC) – динамична стрелба с пистолет, под наименованието – Стрелкова среща MAD FOREST. Всички събрани средства от състезанието ще бъдат предоставени за лечението на Никола Манев от гр. Варна, който се бори с тежка диагноза. Детето е ученик в ІІІ „в“ клас в СУ „Гео Милев“, гр. Варна и е син на Пламен Манев – дългогодишен състезател по динамична стрелба. Състезанието ще бъде от първо ниво, като оръжията, които могат да бъдат използвани от състезателите са пистолети и револвери с калибър 9 мм. Участието в състазанието е свободно, като не е необходимо състезателите да са членове на спортни клубове към Българската федерация по динамична стрелба (БФДС), да са издържали изпита по безопасност на Федерацията, както и да са преминали курс за безопасно боравене с оръжие. Спортното мероприятие е подходящо за всеки начинаещ, желаещ да изпробва стрелковите си умения.

Събитието ще се проведе на стрелбището на спортния клуб, което се намира на главен път Русе – Варна, преди с. Ушинци (бившата каменна кариера). Състезателите ще обстрелват хартиени и метални мишени, подредени в четири отделни сцени на разстояние от 5 до 25 м. Желаещите да вземат участие, могат да се запишат на място, като началния час на състезанието е от 12:30 ч. Всеки който желае да изпробва своята бързина и точност е добре дошъл. Клубът разполага със сертифицирани инструктори, които ще обърнат внимание на всеки начинаещ, пожелал да вземе участие в състезанието.   

YouTube

Тези които не успеят да вземат участие в състезанието на 19 март, ще имат тази възможност на 02.04.2022 г., когато ще се проведе състезанието MAD FOREST Handgun 2022. Състезанието ще се състои от шест сцени. На следващия ден 03.04.2022 г. ще се проведе състезание от ІІ-ро ниво, в което могат да участват само картотекирани състезатели към БФДС.

За любителите на гладкоцевното оръжие на 10.04.2022 г. клубът ще бъде домакин на държавното първенство по динамична стрелба с гладкоцевно оръжие, под наименованието MAD FOREST Shotgun 2022, на което участие са заявили състезатели както от страната, така и от чужбина. Състезанието ще се състои от шест сцени, като ще се обстрелват хартиени и метални мишени.

СНЦ „Спортен клуб по стрелба „Дръзки” извършва спортно – тренировъчна и спортно – състезателна дейност на собственото си стрелбище, като клуба разполага със сертифицирани инструктори, които могат да обучат всеки желаещ, дръзнал да усети тръпката от динамичната стрелба.     

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе