Как да съчетаем цвета на керамичните плочки за баня?

Какви плочки виждате по-често в баните на вашите приятели и семейство? Точно така, доста стандартно – обичайните цветове, минимален дизайн или липса на такъв изобщо. Но вие искате банята ви да бъде красива и оригинална. Но как да го направите?

Използването на интересни плочки за баня с правилния цвят е отговорът. Много хора избират цвета на плочката въз основа на лични предпочитания, доверие в определена марка, модни тенденции, онлайн ревюта и наличен бюджет. Но има по-важни критерии, които да разгледате първо. Това е площта и конфигурацията на стаята: банята е компактна и трябва да я увеличите визуално; банята е комбинирана с тоалетна – важно е да се подчертаят зоните; банята е просторна – искам да подчертая предимствата й. Ако във всеки случай правилно изберете цвета на плочките, тогава можете не само да коригирате недостатъците в оформлението, но и да въплътите оригинални дизайнерски решения.

YouTube

Малка баня: кои плочки трябва да предпочетете?

Има мнение, че е по-добре да използвате плочки в светли цветове в малка баня. Но да се ограничаваш до бялото е неразумно, когато има много други възможности: бяло в комбинация с други нюанси.

Например, светло зелено, пясък, слонова кост, бежово, розово, лимон, синьо или кафе и мляко. Всички тези комбинации не претоварват компактната стая, но й придават максимална лекота и визуално увеличават и разширяват размера й. Не само интересен цвят, но и модел ще помогне да се създаде уникален дизайн. Плочката и моделът й  трябва да са леки и ненатрапчиви, важно е да не претоварвате интериора на банята. А моделите трябва да допълват цветовата схема на плочките и да бъдат хармонично съчетани с водопроводните инсталации, мебелите и аксесоарите. Лъскавите плочки ще направят малката баня малко по-ярка поради високата си отражателна способност. Също така е важно да запомните нещо за размера на плочките: за компактна стая трябва да бъдат избрани плочки с малък диаметър.

Източник: album.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе