Наградиха участниците в конкурса на Община Исперих за рецитация на стихотворение за Васил Левски

В Заседателната зала на Община Исперих днес кметът Белгин Шукри и директорът на Профилирана гимназия „Васил Левски“ Дияна Петрова връчиха наградите от общинския конкурс за рецитация на стихотворение „По стъпките на Апостола“. Конкурсът е една от традиционните прояви, с които Община Исперих и профилираната гимназия в града почитат годишнина от гибелта на Васил Левски.

Организаторите поздравиха децата и учениците за отличното им представяне в конкурса и за желанието им да се преклонят пред великото дело на Апостола и да се язявят като негови достойни наследници.

YouTube

„Левски е най-великата личност в българската история, пример на подражание. Именно това е причината, която ни даде основание да станем организатори на този конкурс, чиято цел е да провокира децата и учениците да научат повече и да съпреживеят живота, делото и мисията на Апостола на българската свобода“ – коментира кметът Белгин Шукри.
Към учителите и родителите на младите таланти се обърна председателят на журито г-жа Румяна Неделчева, дългогодишен преподавател по Български език и литература: „Уважаеми родители, уважаеми учители, позволете ми да Ви благодарим и да споделим, че сте направили нещо значимо – Вие възпитавате истинско родолюбие, истински патриотизъм във Вашите деца, защото това не са площадни демонстрации на това велико чувство на обич и почит към героите ни и на обич към родината, това е РОДОЛЮБИЕ НА ДЕЛО, както Левски е искал и го е показвал: „…дела трябват, байо, а не думи”!

Всички участници получиха грамоти за достойно представяне, отличените на призови места деца и ученици получиха предметни награди, а най-малките участници – книжки с приказка с поука. Организаторите на конкурса изпратиха благодарствени писма до семействата на всички 115 участници и до директорите на образователните институции, чиито възпитаници изявиха рецитаторските си умения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе