1607 парфюма задържаха митническите служители на ГКПП Дунав мост – Русе

1607 парфюма задържаха митническите служители в района на ГКПП Дунав мост – Русе при проверка на товарен автомобил, превозващ PVC гранули за Румъния.

На 09.03.2022 г. в района на ГКПП Дунав мост – Русе митническите служители спират за щателна митническа проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния.

YouTube

Според документите в товарното помещение на превозното средство се превозват 23 160 кг PVC гранули, разпределени в 19 опаковки тип “big-bag”, но сканиране с рентген установява, че в денковете са укрити предмети, различни от обявената стока. При физическа проверка митническите инспектори установяват, че това са кашони с по шест парфюма от световни марки.

Водачът на автомобила е заявил, че е получил кашончетата с парфюмите от непознато лице в Турция, след което сам е поставил опаковките с парфюми в чувалите с PVC гранули. При проверката на кабината на товарния автомобил митническите служители откриват още парфюмерийни изделия – тестери.

Задържани са общо 1607 парфюма от различни луксозни марки, сред които Christian Dior, Gucci, Armani, Chanel, Paco Rabanne и др.

Нарушителят е задържан и по случая е образувано досъдебно производство по реда на чл. 242 от НК под надзора на Окръжна прокуратура Русе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе