АПИ: За нито едно превозно средство с украинска регистрация не се събира винетка или тол

За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3,5 т и тол за камионите и автобусите над 3,5 т, при ползване на републиканската пътна мрежа. Мярката е въведена с решение на Министерския съвет и е в сила за периода от 24 февруари т. г. до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ. Тя допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза.

Всички генерирани нарушения в електронната системата на превозни средства с украинска регистрация след 24 февруари се закриват, така че пътните превозни средства да могат да напуснат безпрепятствено територията на България. Експертите на Националното тол управление са в постоянна връзка с колегите си от Агенция „Митници“, които осъществяват последния контрол на превозното средство преди напускането на страната.

YouTube

В Националното тол управление всеки ден от 8 ч. до 22 ч. работи кол център за обслужване на потребителите. На телефон 0700 10 876 или на e-mail: [email protected] всички граждани, в т. ч. и украинските, могат да получат необходимата им информация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе