Една година от създаването на дамския клуб на Лудогорец

Днес се навършва една година от основаването на дамския клуб „Ladies of Ludogorets“. За този период, дамите на Лудогорец осъществиха заедно много дарителски инициативи, тематични срещи и информационни кампании. В дамския клуб участват всички съпруги и приятелки на футболисти и треньори, както и дамите, които работят в Лудогорец. Почетен член на клуба е г-жа Кремена Домусчиева, с чиято подкрепа се реализират голяма част от добрите дела.

Част от важните мисии на клуба бе да привлече вниманието на жените към грижата за собственото здраве и проблема с рака на гърдата чрез дългосрочна кампания, осигуряваща безплатни профилактични прегледи и напомняща важността им. Отново в подкрепа на жените, бяха дарени средства на пострадалото момиче от Цар Калоян, както и на майката на бивш кадър на академията от Разград – Мартин, който се нуждае от продължително лечение.

YouTube

Днес се навършва една година от основаването на дамския клуб „Ladies of Ludogorets“. За този период, дамите на Лудогорец…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Thursday, March 17, 2022

В подкрепа на деца и младежи от домове за социална подкрепа за великденските и коледните празници, дамите от клуба занесоха олекотени завивки, бельо, бяла техника и много лакомства на всички деца в център „Лудогорие“ град Исперих, както и на децата и младежите от „Център за настаняване от семеен тип“ в Разград.

Възрастните от дома за хора с увреждания в Разград също бяха посетени за коледните празници  За тях дамите осигуриха дрехи, храна и индивидуални подаръци.

Жените от клуба бяха съпричастни и към бягащите от Украйна жени и деца. Само за два дена събраха детски консумативи – шампоани, кремове, памперси,  детска храна, дрехи, пакети със захар, брашно, консерви, олио, спагети, вафли, битови уреди, лекарства и други. Всичко това изпратиха на пристигналите бежанци по българското черноморие и на украинския център във Варна.

Тази една година показа, че участничките от клуба „Ladies of Ludogorets” могат успешно да съчетават времето за развлечение с работата по теми от обществена значимост. Плановете на клуба и за настоящата година са амбициозни, като част от концепцията им е да бъдат подобрени условията за забавления в свободното време на децата в Разград и да продължи тенденцията за подкрепа от жени за жени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе