За закана за убийство русенец ще търпи наказание от шест месеца „лишаване от свобода“

Окръжен съд-Разград отмени оправдателна присъда, постановена от Районен съд-Русе, на подсъдим за отправени закани за убийство на двама души през месец ноември 2018 г. пред денонощен магазин в Русе.

След повторно връщане от ВКС, днес въззивният съд отмени изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която Бисер М. е признат за невиновен и оправдан по повдигнатите му обвинения. С въззивната присъда, постановена с особено мнение на един от магистратите, подсъдимият е признат за виновен в това, че на 01.11.2018 г. в Русе се заканил с убийство на двама мъже от Цар Калоян, и това заканване би могло да възбуди у тях основателен страх за осъществяването му, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ в размер на шест месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим.

YouTube

Отделно от това наказание, съдът постанови подсъдимият Бисер М. да изтърпи и неизтърпяната част от наказанието, наложено му по частно наказателно дело от 2017 г. на Районен съд-Русе в размер на една година, един месец и осемнадесет дни „лишаване от свобода“, за което е бил условно предсрочно освободен от изтърпяване, и в изпитателния срок на което е извършил деянието по настоящата присъда.

Той ще трябва да заплати и направените разноски по съдебното и досъдебното производства, както и деловодни разноски за адвокатски възнаграждения на частните обвинители.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от днес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе