Зам.-министър Диана Иванова награди автори на филми, посветени на борбата с неравенството

Зам.-министърът на младежта и спорта Диана Иванова награди победителите в Международния училищен конкурс за късометражен филм на испански език на тема „Намаляване на неравенствата чрез спорта“. Той се организира от отдел „Образование“ към Посолството на Кралство Испания у нас, в сътрудничество с Професионалната футболна лига на страната – Ла Лига.

В конкурса участие взеха ученици от България, Румъния и Унгария, а жури оценява техните филми според съответствието им с мотото на съревнованието. По време на церемонията в Музея на физическото възпитание и спорта бяха отличени 14 творби.

YouTube

„Спортът е един от методите за преодоляване на неравенствата, защото учи на дисциплина, уважение и феърплей. Чрез своите програми, особено в сектор “Младеж”, Министерството на младежта и спорта насърчава организирането на инициативи, чрез които да се води безкомпромисна битка срещу неравенствата. Сигурна съм, че те дават своя положителен резултат“, заяви Диана Иванова.
Зам.-министър Иванова допълни, че екипът на ММС работи с увереността, че в следващите години с бързи темпове ще бъдат преодолени натрупаните проблеми.

„За да се случи това имаме нужда от такива млади хора, които чрез своето изкуство се опитват да акцентират върху наболелите теми. Ясно на всички е, че за да бъдат преодолени неравенствата са необходими реформи. А те се постигат само със силна воля и далновидност във вземаните решения. Уверявам ви, че те са налице в Министерството на младежта и спорта“, каза още зам.-министър Иванова.

Тя поздрави Посолството на Испания и Професионалната лига – Ла Лига за реализирането на конкурса и подчерта, че футболът като социален феномен има своята роля в битката с неравенствата.
На събитието в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ присъстваха още посланикът на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко, съветникът по образователните въпроси към посолството Анхел Сантамария и представителят на Ла Лига за региона Хесус Писарро.

“Спортът има все по-нарастваща важност в съвременния живот и в образованието на децата. На тази церемония отличаваме младежи, които търсят връзката между преодоляването на неравенствата и спорта. Надявам се, че това ще бъде още една възможност да подпомогнем усилването на двустранните връзки между България и Испания”, заяви Н. Пр. Алехандро Поланко.

Зам.-министър Диана Иванова награди автори на филми, посветени на борбата с неравенството Зам.-министърът на младежта…

Posted by Министерство на младежта и спорта on Friday, March 18, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе