В петък представят книгата на Бонка Цакова „Леканощници & други истории“

Журналистът и съосновател на първото частно радио в България Радио FM+ Петър Пунчев ще представи в Разград в петък, 25 март, книгата „Леканощници & други истории“. В нея той е събрал текстове на Бонка Цакова, която почина от коварна болест през октомври 2021 г., но освен приноса си към развитието на ОП “Паркстрой“ и на местното самоуправление в Разград остави и впечатляващи текстове по актуални теми и спомени за любимия Разград. Част от текстовете бяха публикувани от Бонка Цакова в социалната мрежа Фейсбук в създадената от нея рубрика „Леканощници“, затова уникалната дума е част от заглавието на книгата.

Инициативата за издаването на книгата е на дъщерите на Бонка Цакова – Ирина Ганева и Яна Николова, на чиято покана да оформи изданието откликна Петър Пунчев.

YouTube

„Чувствителното перо и дълбочината на един изключителен ум – в близо 400 страници, които ще оставят следа сред почиталите на българския език и литература“ – така Петър Пунчев описва творбите на Бонка Цакова в навечерието на представянето на книгата.

Бонка Цакова е дългогодишен директор на ОП “Паркстрой“, три мандата общински съветник, носител на наградата „За принос в местното самоуправление“, общественик с будна гражданска съвест и позиции по много сфери от обществения живот, разградчанка с голямо сърце, туптящо с проблемите на родния край.

Представянето на книгата е насрочено за 18,00 ч. в петък в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе