Над 81,8 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП

Над 81,8 млн. лв. са платени от началото на годината до момента през  т.нар. виртуален ПОС (е-услугата на НАП за плащане с карти). От създаването на услугата през 2019 г. до сега са извършени повече от 1,9 милиона трансакции за над 790 милиона лева, припомнят от приходната агенция.  

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

YouTube

„С всяка година се увеличават потребителите, които плащат задълженията си онлайн, като се възползват от електронната услуга на НАП. Освен, че е бързо и за него не се дължат такси, плащането чрез виртуален ПОС е предпочитано от гражданите, които спешно трябва да възстановят здравните си права или им е необходимо удостоверение, че няма неплатени задължения. От услугата напоследък се възползват и много родители, които искат да ползват по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания, но имат задължения, подлежащи на изпълнение. За нас е много важно да улесняваме данъкоплатците при изпълнението на данъчно-осигурителните им ангажименти“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.   

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе