Проведе се благотворително състезание по динамична стрелба край Разград

На 19.03.2022 г. Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ с председател д-р Методи Ботровлиев, проведе благотворително състезание по динамична стрелба с пистолет, под наименованието – Стрелкова среща MAD FOREST в помощ на Никола Манев от гр. Варна, който се бори с тежко заболяване.

Събитието се проведе на стрелбището на спортния клуб, което се намира на главен път Русе – Варна, преди с. Ушинци (бившата каменна кариера). Участието в състезанието беше свободно, като се включиха и начинаещи състезатели, които не са членове на спортни клубове към Българската федерация по динамична стрелба (БФДС) и не са издържали изпита по безопасност на Федерацията. Макар времето да беше неблагоприятно, участие в проведеното спортно мероприятие взеха над 20 състезатели от страната и чужбина.

YouTube

Състезателите премериха своята бързина и точност в следните девизии: Classic, Open, Production, Production Optics, Standart и PCC. Оръжията, използвани от състезателите в динамичната стрелба, са пистолети с калибър 9 мм. И в седемте дизивии състезателите обстрелваха над 40 хартиени и метални мишени, подредени в четири отделни сцени на разстояние от 5 до 25 м.

Средствата, които бяха събрани от проведеното благотворително състезанието са в размер на 2 410 лв., които са преведени по откритата банкова сметка за лечението на сина на Пламен Манев – дългогодишен състезател по динамична стрелба, който е ученик в ІІІ „в“ клас в СУ „Гео Милев“, гр. Варна.

За тези които не успяха да вземат участие в състезанието, ще имат тази възможност на 02.04.2022 г., когато ще се проведе състезанието MAD FOREST Handgun 2022. Състезанието ще се състои от шест сцени. На следващия ден 03.04.2022 г. ще се проведе състезание от ІІ-ро ниво, в което могат да участват само картотекирани състезатели към БФДС.

СНЦ „Спортен клуб по стрелба „Дръзки” извършва спортно – тренировъчна и спортно – състезателна дейност на собственото си стрелбище, като клуба разполага със сертифицирани инструктори, които могат да обучат всеки желаещ, дръзнал да усети тръпката от динамичната стрелба.     

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе