Малки и големи засадиха „Бъдеще“ в кубратското село Равно

15 фиданки от градска липа и бор бяха засадени в централния парк на кубратското село Равно. Дръвчетата бяха осигурени със съдействието на секретаря на местното читалище „Стефан Караджа“-1928 Сениха Ислямова.

В засаждането се включиха трудолюбиви ученици от I-ви до VII-ми клас, кмета на селото Шинаси Абтулов, заено със старши учителката към детската градина в Равно – база при ДГ „Щастливо детство“ в Кубрат, Мелда Абтулова, както родители и жители на селото.

YouTube

„Правим това за бъдещето на нашите деца, изказвайки личните си благодарности към организаторите на тази инициатива, защото тя е първа по рода си в нашето село. Надявам тази зелена кауза да продължи и за в бъдеще и в нея да се включват все повече хора от любимито ни село“, заяви кметът на Равно Шинаси Абтулов.

„Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трява да изпита. Искаме децата ни да се влюбят в природата, защото, ние хората, защитаваме и се борим за това, което обичаме, а земята има нужда от нашата помощ“, заявяват с усмивка жителите на село Равно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе