От днес стартира акция по пътищата на област Разград

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира днес на територията на ОДМВР-Разград. От 19:00 часа на 31.03.2022 год. до 21:00 часа на 03.04.2022 г. пътните полицаи ще работят за подобряване на пътно-транспортната обстановка и за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП на територията на ОДМВР – Разград.

От началото на 2022 год. пътно-транспортната обстановка на територията на страната бележи влошаване, като се отчита завишаване на тежките ПТП, в които са загинали 95 души. Значително е увеличен и броят на загиналите участници в движението при тежки ПТП, настъпили извън населените места – с 44 % повече в сравнение със същия период на миналата година. На територията на ОДМВР – Разград от началото на годината извън населените места са настъпили 11 тежки ПТП с 18 ранени. В сравнение със същия период на миналата година се отчита увеличение с 3 (37,5 %) при катастрофите. Броят на ранените е завишен с 6 (50 %) , загинали няма.

YouTube

Пътните полицаи ще проверяват за правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, употреба на алкохол или наркотици, както и за спазване на пътните знаци и маркировка. Обект на контролните действия ще бъдат и пешеходците – внезапно излизане или неправилно пресичане на пътното платно също е предпоставка за възникване на произшествия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе