Връчиха големите награди от Х-ия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“

Заместник-кметовете Добрин Добрев и Хабибе Расим участваха в церемонията по награждаването на участниците в Х-ия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, която се проведе днес в двора на къщата музей „Станка и Никола Икономови“.

Г-н Добрев връчи Голямата награда на Община Разград за индивидуално участие, плакетът бе присъден на осмокласничката Ива Бурова от клуб „Клио“ към ПГХТТ-Пловдив. Г-жа Расим връчи другата Голяма награда – за колективно участие – на Литературен клуб “Касталия“ при ОДК-Варна с ръководител Магдалена Маркова за издаването на вестник „Находки“.

YouTube

124 индивидуални автори и 47 колектива участваха в юбилейното издание на конкурса „Григор Попов“, който тази година бе посветен на 100-годишнината от отпечатване на първия брой на вестник „Разградско слово“, чийто главен редактор е Григор Попов. Конкурсът се организира от Община Разград, ЦПЛР ЦУТНТ, Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието-Разград.

Творбите на младите журналисти от общо 29 населени места в 22 административни области бяха оценени от комисии в състав: за раздел „Публицистика“ – Димитър Петров – публицист, Галина Матева – журналист, Галина Маринова – кореспондент на вестник “Екип 7“; за раздел „Радиожурналистика“ – Валентина Колева и Марина Бенова – радиожурналисти и Дамян Христов – връзки с обществеността. Протоколите с класирането в разделите „Публицистика“ и „Радиожурналистика“ са публикувани на сайта на Община Разград – https://www.razgrad.bg/%D1%86%D0%BF%D0%BB%D1%80-%D1%86%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%82.

Преди церемонията по награждаването бяха поднесени цветя пред барелефа на видните разградски възрожденци от името на участниците в конкурса, които не успяха да присъстват лично. До края на месец април по пощата ще бъдат изпратени наградите на класираните участници, които не присъстваха лично на награждаването.

Официални гости на церемонията по награждаването бяха и внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова – и дългогодишната ръководителка на клубовете „Слово“ и „Репортери“ в ЦПЛР ЦУТНТ и инициатор за провеждането на конкурса Веселина Йотова.

В програмата участваха членове на клуб „Слово“ и младата певица Дея Куманова от Школа по изкуства „Enjoy music&Art School“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе