Проведе се отчетно събрание на хората с увреждания в село Бисерци

Кметът на Община Кубрат г-н Алкин Неби бе гост на Годишно отчетно събрание на хората с увреждания в село Бисерци. Днешното събрание на организацията откри председателят на местния клуб в Бисерци г-н Амиш Османов.

На срещата присъстваха председателят на Регионалната организация на инвалидите в Разград и Русе г-н Радослав Няголов, председателят на Общинския съвет в Кубрат г-н Хюсеин Юмеров, кметът на Бисерци г-н Алиш Арифов, членове на организацията и жители на селото.

YouTube

По време на срещата беше отчетена дейността на организацията през изтеклата 2021 година, като бяха направени предложения за дейността и за настоящата 2022 година.

„Въпреки тежката ситуация покрай пандемията с COVID-19 основните задачи пред нас бяха изпълнени. Благодарение на Община Кубрат и кмета г-н Неби бяха подсигурени дърва за огрев на преференциални цени за 180 човека от селото. Благодарим също за хранителната помощ по повод Международния ден на хората с увреждания, за което огромна заслуга отново има Община Кубрат. Самото присъствие на Общинското ръководство тук е поредният ярък пример за социалната им отговорност и загриженест към нашите членове, за което благодарим от сърце на Общината“, заяви пред присъстващите Радослав Няголов.

По време на събранието председателят на организацията призова всички членове да се включват по-активно във всички мероприятия, свързани с балнеолечение, екскурзии и културни мероприятия, като подчерта, че повечето привилегии са безплатни. Гостите от Общината отговориха изчерпателно на всички поставени въпроси, като кметът Неби увери, че Община Кубрат винаги ще съдейства и подкрепя хората с увреждания.

„Бъдете живи и здрави, а ние ще продължаваме да Ви подкрепяме с нужните за Вас грижи и внимание, защото това е най-малкото, което може да направим в израз на съпричастност и уважение“, подчерта г-н Неби.

Отчетната кампания на организацията в общината ще продължи тази седмица в селата Севар, Мъдрево, Беловец и Тертер.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе