ОУ „Васил Левски“ бе домакин на регионалния кръг на състезанието по английски език #SpellingBee

44 деца от четвърти до седми клас от 20 училища на областите Разград, Русе, Търговище и Силистра се състезаваха по английски правопис в рамките на формата Spelling Bee, по който се провежда ученическата надпревара в целия свят.

Състезанието изискваше дълга подготовка за правилното писане на 700 английски думи. След напрегнат двубой с пряка елиминация до финала достигнаха Йоана Данева от Средно училище с преподаване на немски „Фридрих Шилер“ в Русе, която стана трета. Второто място завоюва Славен Великов от СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище, а фаворит стана Велислав Митров, възпитаник на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе. Нашият отбор, съставен от седмокласниците Румен Монев и Цветимила Тончева се представи достойно и с двете трети места в групите
остана само на крачка от финала.

YouTube

На регионалния кръг на Spelling Bee в Разград присъства Валя Завялова – програмен директор на Фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС“,която организира състезанието в България. Диктор беше Брена Люис-Сламън, помощник учител по английски език в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград, а бившата възпитаничка на нашето училище и регионален първенец в Spelling Bee Гергана Стоянова помагаше с българския превод на думите.

ОУ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ДОМАКИН НА РЕГИОНАЛНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК Spelling Bee44 деца от четвърти до…

Posted by ОУ "Васил Левски" – гр. Разград on Wednesday, April 6, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе