Тържествена вечеря ифтар събра над 250 души в Кубрат

Тази вечер кметът на Община Кубрат Алкин Неби присъства на традиционна за мюсюлманите вечеря – ифтар по случай свещения месец Рамазан. Почетен гост на събитието, събрало над 250 души в Кубрат, бе Генералния консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел.

Малко след залез-слънце молитви към Всевишния отправиха Районният мюфтия Мехмед Аля и разградския ходжа Ибрахим Топуз. Сред гостите на вечерята бяха още районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, Областният председател на Движението за права и свободи в Разград Мехмед Салим, зам.-кметът Женифер Пойраз, кметове на кметства, общински съветници, представители на джамийските настоятелства и жители от община Кубрат.

YouTube

„За нас е огромна чест да ни гостува Генералния консул на Република Турция в Бургас г-жа Сенем Гюзел, тъй като това е първо посещение на турски дипломат от такъв ранг в град Кубрат. Нека да ѝ пожелаем да е все така открита и добронамерена към нас и жителите на община Кубрат“, каза в обръщението си пред гостите кметът Алкин Неби.

От своя страна г-жа Гюзел благодари за топлото посрещане, както и за приемствеността от по-младите поколения. Тя подчерта, че вратите на консулството на югоизточната ни съседка в Бургас са винаги отворени за Община Кубрат и приятелите на Република Турция.

Тази година месец Рамазан започна на 2 април и приключва на 1 май, а на 2 май започва Рамазан байрам, който ще продължи 3 дни. Ифтарът се извършва по време на залез слънце, като вечерята сплотява близки, приятели и цялото общество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе