В рамките на XVII-я маратон на четенето се проведе среща-разговор на библиотечните специалисти

В рамките на XVII-я пореден Маратон на четенето се проведе съвместна среща-разговор на библиотечните специалисти Мила Маринова и Румяна Борисова със служители на НАП – Разград – Цанка Тъмнишка, Пепа Недкова, Валя Симеонова, Пенка Стоянова и дизайнерката Стефка Николова. Целта на съвместната инициатива е да се утвърдят библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността на живо или онлайн в дигитална среда. Маратонът на четенето е инициатива на ББИА (Българската библиотечно – информационна асоциация) и българските публични библиотеки в партньорство с общини и културни и образователни институти.

Обединението около любовта към книгите е изключително силен сигнал за бъдещето ни като нация, за съхраняване на нравствените ценности и предаването им от поколение на поколение.

YouTube

Срещата премина в изключително топла и уютна атмосфера. Някак неусетно изминаха два часа в задушевен разговор за любими автори и книги. Всички се обединиха около основното послание на тази среща – има думи, които строят, и думи, които рушат. Думи, които събират, и думи, които разделят. Словото е най – силното оръжие, дадено ни от Бог. Ако се научим да боравим умело с него, за нас няма да има невъзможни неща по пътя към Доброто. Защото истинската красота на думите е в тяхната истинност, нравственост и етичност, а целта им е развитието на духовността на човека, неговата истинска същност и потребност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе