СУ „Христо Ботев“ – Кубрат бе домакин на работна среща по НП „Иновации в действие“

На 28-ми и 29-ти април 2022 година в Иновативно средно училище „Христо Ботев” в град Кубрат се проведе работна среща по НП „Иновации в действие”.

Срещата се състоя между училища партньори от IV-то Иновативно основно училище „Проф. Джон Атанасов” в София, Варненската търговска гимназия „Георги С. Раковски” и ОС „Св. Св. Кирил и Методий” в с . Бачево, обл. Благоевград.

YouTube

На откриването присъстваха началникът на РУО –Разград г-н Ангел Петков, кметът на Община Кубрат г-н Алкин Неби и г-н Орхан Бедиханов- представител на Областна администрация – Разград и общински съветник към местния парламент в Кубрат.

Работната среща беше открита от г-жа Росица Христова, директор на училището домакин в Кубрат.

Официалните гости поздравиха участниците в работната среща, като им пожелаха ползотворна работа. Благодарности за поканата към организаторите отправи и г-н Неби, който приветства организираната среща и пожела успех на всички участници.

Целта на работната среща в Кубрат бе свързана със споделянето на иновативни практики в образованието. Като домакин Средно училище „Христо Ботев” представи пред гостите своята иновативна практика – „Вълшебства за учене”.

„Вълшебстава за учене” са девет иновативни метода, които развиват творческото мислене на учениците и ги поставят в центъра на образователния процес.

През първият работен ден участниците в срещата представиха своите училища, като представителите на гостуващите училища запознаха присъстващите с иновациите, които прилагат в образователния процес.

През втория работен ден от страна домакините беше проведен урок по български език и литература с ученици от I- ви клас от г-жа Елка Игнатова. Г-жа Пламена Овчарова запозна гостите със същността на деветте иновативни метода, а г-жа Нуршен Халилова организира работилница за гостите.

В периода от 04-ти до 05-ти май 2022 г. предстои работна среща, на която домакин ще бъде IV-то Иновативно основно училище „Проф. Джон Атанасов” в София.

По време на мобилността домакините ще запознаят партньорите си с иновацията, която прилагат, включваща въвеждане на допълнителни предмети, като художествено слово, дебати и публично говорене.

Работната среща беше открита с фолклорен танц на Танцов клуб „Валенс“ към училището в лудогорския град.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе