ОИЦ – Разград представи програмата за Деня на Европа

Пред журналисти и партньори екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Разград представи текущи и предстоящи събития, представляващи интерес за местните общности в региона.

В рамките на процедура „Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност” на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 от 3 май, могат да кандидатстват всички малки и средни предприятия, които извършват дейност по код С „Преработваща промишленост”, съгласно КИД 2008. Минималният размер на подкрепата за индивидуален проект е 25 000 лева, а максималният – 150 000 лева.

YouTube

Размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е максимум 50%.

Получените средства могат да се инвестират в модерни машини, съоръжения и енергоспестяващи системи, с които фирмите да намалят разходите си за електроенергия, природен газ, течни горива и др. енергоносители.

Проектни предложения се подават до 16:30 ч. на 23 май 2022 г.

 На 9 май – Деня на Европа ще се състои кампанията „Дни на Европа в Разград”. Инициативата се провежда за единадесети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Лудогорието. Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

На следващия ден – 10 май ОИЦ – Разград ще се включи в юбилейната 20-та инициатива „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт – България, под надслов „Силата на един екип“. Одобрени са петима желаещи ученици да бъдат „експерти по европрограмите“ в офиса на ОИЦ за ден. Всеки участник ще получи сертификат.

В периода 12-20 май ще се осъществи пролетната информационна обиколка на ОИЦ в 7-те общини от областта. На изнесените приемни във всеки общински център ще бъде предоставена информация за актуални и предстоящи възможности за финансиране на проекти и дейности до края на 2022 година.

На 26 май в платформата ZOOM ще бъде онлайн представена Програмата „Еразъм за млади предприемачи”. Събитието се организира от Българската търговско-промишлена палата, Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара Разград и Областен информационен център – Разград. Програмата осигурява съдействие на европейски предприемачи да придобият необходимите умения за стартиране и/или успешно управление на малък бизнес в Европа. Достъпна за нови и за опитни предприемачи.

Желаещите да вземат участие в онлайн събитието трябва да се регистрират на следния линк, в срок до 25 май 2022 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе