Под 100 са нарушенията по пътищата на област Разград през изминалата седмица

79 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 25 април до 1 май 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 237 фиша и 84 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. Санкционирани за нарушаване правилата на движение са един пешеходец и един мотоциклетист.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на десет моторни превозни средства – в шест от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в три от тях – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 4 май стартира специализирана операция по безопасност на движението „Алкохол и наркотици“ по линия на ROADPOL, която ще обхване дните до 10 май. Целта на засилените проверки е да се ограничат предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и нарушения по ЗДвП. През първите четири месеца на годината пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР-Разград бележи влошаване. Установени са 96 водачи да управляват превозни средства след употреба на алкохол или наркотици, което е два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. При възникналите 26 тежки произшествия броят на загиналите се е увеличил с 2-ма, а на ранените с четирима души в сравнение с 2021 година. В рамките на специализираната операция на 7 май от 00.00 до 23.59 часа ще се проведе 24-часов маратон за интензивен контрол над водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе