Четири категорични победи за момичетата от „Вълци-Разград“ до 12 години

Момичетата до 12 години победиха безапелационно в квалификационния турнир, проведен в Разград на 5 и 6 май. Така те стават четвъртият отбор на “Вълци-Разград”, който си спечели правото да се бори за медали на предстоящото републиканско първенство. Постижението на момичетата е високо, имайки предвид че в редовния сезон те спечелиха зона “Добруджа”, а сега постигнаха четири убедителни победи и завършват с най-добра точкова разлика от всички квалификанти в България, след като победиха Черно море Одесос със 66:36 точки, Тони 7 Сливен със 116:10 точки, Росица Павликени със 101:14 точки и Дунав Русе 2016 с 82:54 точки.

“Поздравяваме всички с успехите на баскетболистите ни и им благодарим за подкрепата! На “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле” сме изключително признателни, че повярваха в нас, на всички спонсори, родители, които ни подкрепят и материално, и морално, на всички приятели, които са редовно в залата на мачове и пътуват с отборите в цялата страна, на всички треньори в школата – благодарим от сърце! За нас успехите са функция от подкрепата на толкова много хора и това ги прави изключително ценни. Всеки успех е крачка напред за разградския баскетбол, вдигаме нивото и се връщаме там, където винаги сме били – сред най-добрите. Но най-ценно е, че превърнахме баскетбола в начин на живот на много деца в Разград, с което им осигурихме условия да растат здрави, уверени и амбициозни, да създават приятелства и да се учат на достойно поведение в живота.”, споделят от клуба.

YouTube

През уикенда Вълците продължават с турнирите. В събота, 7 май в Айтос играят момчетата до 15 години, които се борят за 8-10 място в I-дивизия Изток. В първия мач за деня те превзеха домакините от Айтос с 80:73 точки.

В неделя, 8 май момичетата до 14 години ще изиграят последен мач от календара в Елитна група Изток. Припомняме, че отборът за първа година участва в Елита и вече си осигури участие в държавните финали, за да намери място сред най-добрите в България.

От клуба канят всички желаещи деца от 1 до 3 клас да се запишат в школата и да бъдат в основата на следващите отбори. За повече информация относно графика на тренировки всеки може да се свърже с екипа на: www.facebook.com/WolvesRazgrad   

С четири категорични победи момичетата до 12 години спечелиха квалификацията в Разград, след като днес победиха и Дунав…

Posted by Вълци Разград / Wolves Razgrad on Friday, May 6, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе