Болницата в Кубрат се сдоби с нови легла, масичка и шкафчета за пациенти

Многопрофилната болница за активно лечение в град Кубрат получи поредното оборудване от най-ново поколение – закупено и предоставено от Община Кубрат. Днес бяха предоставени нови шест броя електрически легла, като с това общият броят на вече предоставените механични и електрически легла е 17.

В четвъртък, освен леглата, към тях бяха предоставени и 17 масички за хранене и шкафчета за пациентите. Предоставените придобивки за МБАЛ – Кубрат ЕООД са осигурени след решение на местния парламент, което вече осигури пулсоксиметър за измерване кислородното насищане на кръвта (SpO2) и сърдечната честота, както и преносими бутилки с кислород.

YouTube

Вече беше предоставен и новозакупен швейцарски електрокардиограф, който разполага с 8-инчов цветен LCD дисплей, като устройството може да записва изключително точни данни на пациенти до 350 ЕКГ записа.

Освен новите легла, които се управляват дистанционно, болницата получи и нова волуметрична инфузионна помпа, която се оказва също ценна придобивка за лечебното заведение в общинския център. Тя е от последно поколение и може да се използва за продължителна инфузия на медикаменти, анестетици, агенти за онко-болни, глюкоза и много други.

Помпата разполага с лесно за управление меню, широк обхват на настройки за инфузия, както и с подобрен капков сензор за прецизиране на дозирането. Индикатор за заряден статус на вградената батерия и др.

Болницата в Кубрат ще получи още пациентен монитор, портативна аспирационна помпа, компютърна техника и друго медицинско оборудване. Към днешна дата болницата функционира нормално, като вече работи и неврологичното отделение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе