Цветни балони в небето пуснаха децата от ДГ „Щастливо детство“ в Кубрат по повод 50-годишен юбилей

По повод 50-годишнината от откриването на Детска градина „Щастливо детство“ в град Кубрат деца, учители и родители организираха флашмоб на площада пред сградата на Община Кубрат.

Събитието бе уважено от представители на Общината, начело с кмета Алкин Неби, директорът на градината Дияна Неделчева, десетки родители и близки на малчуганите. За 50 години в заведението са отгледани и възпитани хиляди деца. Детската градина отваря врати за своите възпитаници на 18 май 1972 година, като тогава са приети над сто деца, разпределени в четири възрастови групи.

YouTube

В първите години усилията на учители и родители са насочени към създаване и обогатяване на материално-техническата база на детското заведение. Създават се детски площадки с уреди за игра за всяка група и спортна площадка с уреди за физическо възпитание. Педагогическият екип има много награди за постигнати високи успехи в учебно-възпитателната работа с децата през годините.

През настоящата учебна година в детското заведение се възпитават и обучават общо 165 деца, а на 18 май 2022 г. от 09.30 часа децата и колектива ще посрещнат петдесет годишния юбилей на градина с юбилеен концерт.

На площад „Възраждане“ в лудогорския град децата пуснаха точно 50 броя пъстроцветни балони в небето с послание за мир и спокойно, щастливо детство. Малки и големи се забавляваха и танцуваха заедно, изпълвайки цялото централно пространство на площада в град Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе