Задържаха 35-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол, в Шумен го издирвали за откраднат мотопед

35-годишен мъж от село Ясенково е установен като извършител на противозаконно отнемане на мотопед Дерби сенда Екстрийм. Сигнал за кражбата е получен вчера сутринта в полицейското управление в Шумен от 17-годишният собственик на мотопеда.

По негови данни кражбата от платен паркинг в кв. Тракия в града е станала за времето от 19:10 часа на 15 май до 7 часа на следващия ден.

YouTube

При проведени съвместни действия с колегите им от Разград полицейски служители от Шумен установили извършителя. Изяснено било, че след като извършил кражбата криминално проявеният с кражби и противозаконни отнемания на автомобили мъж е задържан на територията на главен път Е-70 до бензиностанция в Разград.

Пътни полицаи го спрели за проверка след като установили, че шофира неадекватно. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,34 промила алкохол в издишания въздух. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Разград, а след като било установено, че мотопедът е противозаконно отнет е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

35-годишният мъж е криминално проявен, осъждан за противозаконни отнемания на превозни средства и кражби. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе