Гайдарска група от Силистра ще открие етнофестивала „Зазоряване“

Утре в Исперих започва Вторият международен етнофестивал „Зазоряване“, който ще продължи до 22 май /неделя/. Изданието е част от майските културни празници в Исперих. Организатори на проявата са Община Исперих и Сдружение „Зазоряване“.

Във фестивала, който има конкурсен характер, участие ще вземат самодейци и самодейни формации, които ще се състезават за призовите места в три раздела: танцово изкуство, певческо изкуство и обреди, бит и традиции. В рамките на проявата над 450 изпълнители от различни краища на България ще представят обичаите, народното песенно и танцувално творчество на различни етноси и етнографски групи в страната.

YouTube

Една от многото изненади, подготвена от организаторите, е ревю на автентични български носии от личната колекция на Петър Георгиев. Фестивалът ще открият младежите от гайдарската група към музикална школа „Великов“ – град Силистра, а специални гости на събитието ще бъдат танцьорите от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – гр. Плевен.

Не пропускайте този празник на фолклора, за да се насладите на колорита и дръзновението на участниците, носещи в сърцата си обичта към род, Родина и традиции!

Фестивалът ще бъде на 21 и 22 май на градския стадион в Исперих.

ГАЙДАРСКАТА ГРУПА КЪМ МУЗИКАЛНА ШКОЛА "ВЕЛИКОВ" ОТ ГРАД СИЛИСТРА ЩЕ ОТКРИЕ ПРОГРАМАТА НА ЕТНОФЕСТИВАЛ „ЗАЗОРЯВАНЕ“….

Posted by Общинска администрация – Исперих on Friday, May 20, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе