Отборът на ОУ „Христо Ботев” – Исперих стана областен първенец в ХХI-те състезания на младежките противопожарни отряди

Осем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет и Цар Калоян премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли”. Областното състезание бе организирано от РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Клубът по пожаро-приложен спорт и Регионалното управление по образование. В него се включиха 80 млади огнеборци. За откриването на надпреварата пристигнаха заместник областният управител Драгомир Златев, заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Мирослав Иванов и началникът на РУО Ангел Петков.

YouTube

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два от община Исперих, три от община Разград и по един от общините Завет, Кубрат и Цар Калоян. Освен за бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Първо място спечели отборът на ОУ „Христо Ботев” – Исперих с комплексен сбор точки 1021. На второ място се класира отборът на ОУ “Васил Априлов” – Исперих, който събра 1005 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от ОУ “Иван С. Тургенев” – Разград с 987 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти. Наградите връчиха директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев, началникът на сектор Светломир Димитров и началникът на Пожарната служба в Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе