Десетки ученици и млади хандбалисти от Кубрат получиха награди в навечерието на 24 май

75 ученици от учебните заведения в община Кубрат и един шампионски хандбален отбор от Кубрат получиха грамоти и парични награди в навечерието на 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура.

Отличията бяха връчени за постигнати успехи и резултати в най-различни области – наука, изкуство, спорт и др. Традиционно ръководството на Общиската администрацията, водена от Кмета г-н Алкин Неби, поздрави изявените ученици, представили общината блестящо на национални и областни състезания, конкурси и олимпиади. Сред присъстващите на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов към Община Кубрат, директорът на „Общинския детски комплекс“ (ОДК) в Кубрат Светлана Димитрова, служители на Общината, училищни преподаватели, родители, граждани.

YouTube

„Скъпи ученици, спортисти и всички други представящи нашата община! Радвам се за вашия успех, защото той е плод на вашите усилия, на вашите учители и родители – майки и бащи. Дай, Боже, всичкичките деца на община Кубрат да се изявяват все така достойно и победоносно, защото за нас чест и гордост, че Вие прославяте, освен вашето училище, но също така и нашата община Кубрат. На всяко публично събиране и срещи с Вас Ви призовавам да се учите и да не забравяте да се завръщате в родния Кубрат, защото бъдещето не зависи само от нас, но и от всички Вас – младите, образовани и успешни хора на Кубрат!“, каза в обръщението си към успешните млади хора кметът Алкин Неби.

Медал от втора степен /сребърен/ получи от капитана на хандбалния отбор Дарио Тодоров кмета Алкин Неби. Община Кубрат припомня, че сребърни медали и купа извоюваха момчетата до 11-годишна възраст за отбора на хандбален клуб „Кубрат“ на държавните финали в столицата. Момчетата от родното градче на Лили Иванова успяха да заемат второ място в класирането.

В края на събитието Българският червен кръст (БЧК) удостои Александър Стоянов със званието „Млад отличник на БЧК – 2022“. Признанието бе връчено лично от директора на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов.

Областната организация на БЧК и нейните структури изказват най-сърдечни благодарности на обществеността в община Кубрат, на доброволците и служителите за съпричастността и готовността да споделя идеите на Червения кръст в мирни и кризисни дни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе