Полицията в Шумен засече схема за разкомплектоване на противозаконно отнети автомобили

Снимка: automedia.investor.bg

Криминалисти от ОДМВР- Шумен пресякоха схема за разкомплектоване на противозаконно отнети автомобили. В хода на специализирана полицейска операция са намерени и иззети части от шест автомобила, противозаконно отнети от различни градове в страната

Работата по случая започнала в началото на годината  след получена оперативна информация, че в имот в шуменско село се разглобяват автомобили. Криминалисти от ОДМВР- Шумен влезли в дирите на двама мъже-  на 32 и 36 години.

YouTube

При целенасочени действия между 24 и 26 май са извършени претърсвания на два адреса в Шумен, обитавани от 36-годишен местен жител  и в лек автомобил Ауди А5 с шуменска регистрация.

По същото време бил претърсен имот в шуменско село, в който живеел 32-годишен мъж. Намерени и иззети са множество авточасти, вещи и аксесоари от различни марки и модели автомобили. Предполага, че са от противозаконно отнети Мерцедес „Ц200“ с търговищка регистрация, два буса Мерцедес „Спринтер“ с добричка и софийска регистрации, Мерцедес с пловдивска табела, Фолксваген „Крафтер“  и Мерцедес „МЛ“ с чужди регистрационни табели.

Автомобилите били разкомплектовани за периода декември 2021 година- май 2022г.  „Работата“ на двамата шуменци била изцяло да ги разглобяват, за което са получавали различни парични суми. 

Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Разпитани са пред съдия, направили са самопризнания. Повдигнати са им обвинения за извършено престъпление по чл. 215 ал. 1 вр. с чл. 20 ал. 2 вр. с ал. 1 от НК.

Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на прокурор от районната прокуратура в Шумен.

Уведомени са областните дирекции, на територията на които са били извършени противозаконните отнемания за планиране и провеждане на процесуално-следствени действия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе